Tips voor het kiezen van de beste wandelschoenen en hiking boots

Tips voor het kiezen van de beste wandelschoenen en hiking boots

Als je gaat wandelen, wil je niet aan je voeten denken. Het draait allemaal om het genieten van het uitzicht, de wonderen van de natuur onderweg, en het feit dat je buiten in de frisse lucht bent.

Een bergwandelschoen of hiking boot die op alle vlakken scoort wat betreft comfort, pasvorm en prestaties is de juiste keuze. Van gemakkelijke wandelingen met jonge kinderen tot stevig hiken op rotsachtig terrein, hier is waar je op moet letten bij wandelschoenen die ontworpen zijn voor elk pad.

De beste keus voor licht & snel wandelen

Een top bereiken in een dag? Je tempo verhogen om van je wandeling een workout te maken? Denk minder structuur, meer flexibiliteit. Lichtere schoenen en boots met een flexibele buitenzool helpen je sneller te bewegen.

De NXIS wandelschoenen in maten voor mannen en vrouwen bieden een goede balans tussen behendigheid en stabiliteit. En onze nieuwe Zionic wandelschoenen zijn onze snelste, lichtste hikers tot nu toe!

Trailrunning door de heuvels

De beste keus voor allround wandelen

Eén wandelschoen of hiking boot die alles aankan, dat is de beste keuze voor veel mensen. Of je nu een dagwandeling maakt net buiten de stad of meer afgelegen terrein verkent, je wilt een juiste mix van gewicht, stabiliteit en grip.

Targhee wandelschoenen bieden de all-terrain tractie, robuuste duurzaamheid en ondersteuning die je nodig hebt voor verschillende paden, terwijl ze toch licht en flexibel aanvoelen. Onze Circadia hikers zijn een vereenvoudigde versie van Targhee voor dagelijks wandelen. Beide zijn verkrijgbaar in maten voor mannen en vrouwen. En Targhee is er ook in een kinderversie voor familiewandelingen.

Wandelen door de bergen

De beste keus voor backpacken, doortochten en summiting

Als je wandelt op moeilijk terrein, lange afstanden moet overbruggen, of met een volle rugzak moet wandelen, dan wil je zwaardere hiking boots met verbeterde ondersteuning en structuur. Je voegt een paar ons toe, maar je profiteert van de extra stabiliteit en comfort. Zoek naar een wandelschoen van middelhoogte voor extra enkelondersteuning en stabiliteitsstangen voor middenvoetondersteuning en om te helpen bij het balanceren van het gewicht van een rugzak.

De KEEN’s Targhee III zijn ontworpen voor de echt zware beproevingen.

Klimmen en klauteren met de Targhee III

De beste keus warm, vochtig weer

Van woestijnverkenningen tot trektochten in tropische regenwouden, overweeg lichtgewicht lage-tops met veel ademend vermogen. De Arroyo II voor mannen en vrouwen combineert het beste van wandelschoenen en -sandalen voor een verbeterde luchtdoorstroming om je voeten koel te houden tijdens wandelingen in warm weer.

Als je waterovergangen verwacht, of je reist graag licht, overweeg dan onze avontuurlijke sandalen. KEEN's Newport combineert luchtige prestaties met bescherming.

De beste sandalen voor vochtig weer

De beste voor koude klimaten

Als je het grootste deel van je wandelingen in droog, warm weer doet, zijn waterdichte schoenen misschien niet noodzakelijk. Maar als je het hele jaar door wilt wandelen en je geen zorgen wilt maken over het weer, is het waarschijnlijk het extra gewicht waard om een paar waterdichte en/of geïsoleerde wandelschoenen aan te schaffen.

De beste keus voor koude klimaten

De beste keus voor jou

Voeten worden groter gedurende de dag, en zetten nog meer uit wanneer je veel loopt. Bij het kiezen van wandelschoenen voor backpacken of langere tochten, zoek dan naar een beetje extra ruimte en een brede teenbox (alle KEEN wandelschoenen en boots hebben een stevige hielpasvorm met ruimte voor je tenen). Om een gevoel te krijgen voor de pasvorm voordat je midden in de natuur vastzit, probeer je nieuwe schoenen later in de middag te passen, terwijl je dezelfde soort sokken draagt die je van plan bent te dragen tijdens je wandeling. Zodra je je paar hebt gekozen, draag ze dan een beetje rond in huis voordat je op pad gaat.

De beste keus voor jou!
Terug naar blog