Probiotica, geen pesticiden

Probiotica, geen pesticiden

Zomerpret staat soms gelijk aan zweterige (en dus stinkende) voeten. En kindervoeten... nou ja, laten we maar zeggen dat ze niet altijd fris zijn. (Misschien wek nooit?)

En hoewel ouders niet alles kunnen voorkomen, kunnen ze wel een rol spelen in het voorkomen dat kleine schoentjes te aanstootgevend worden. Bij KEEN doen we ons best om mee te helpen de wereld een betere plek te maken met "bewust gecreëerde" producten. Wat we hiermee bedoelen? Laten het ons uitleggen:

We beginnen eerst met een feit dat echt een spelbreker is. Reguliere pesticiden (degene die meestal worden gebruikt om "antigeur" schoenen te maken) werken door de bacteriën te doden die de vervelende geur van zweetvoeten veroorzaken. Maar ze kunnen ook insecten zoals bijen* doden. Daarom gebruiken we bij KEEN alleen pesticidevrije geurbestrijding voor onze schoenen. 

Door een natuurlijk alternatief te gebruiken om geur te bestrijden, elimineert KEEN jaarlijks maar liefst 7 ton aan gevaarlijke chemicaliën die in het milieu terechtkomen.  We herhalen: 7 ton! in plaats daarvan gebruiken we probiotica. Klinkt het je bekend? Dat zijn dezelfde soorten "goede bacteriën" die je kunt vinden in populaire gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir en komboecha. 

"Je kinderen zouden niet moeten rondlopen in zomerschoenen die gemaakt zijn met pesticiden en giftige chemicaliën die daadwerkelijk in hun huid kunnen trekken."

Hoe werkt het? De korte versie: elektrostatische ladingen binden natuurlijke (probiotische) microben aan de binnenzool. Wanneer voeten zweten in de schoenen, activeren ze de microben, die vervolgens aan het werk gaan om stinkende bacteriën op te eten. (Terzijde: als je helemaal los wilt gaan, is hier een Engelstalige video die het meer in detail uitlegt.)

Oké, wat is de kern van de zaak? Niet alleen dat er geen pesticiden meer in het milieu terechtkomen, die problemen veroorzaken voor bijen en andere insecten waar we niets tegen hebben. Het is ook hierom: je kinderen zouden niet moeten rondlopen in zomerschoenen die gemaakt zijn met pesticiden en chemicaliën die daadwerkelijk in hun huid kunnen trekken (nee bedankt!). In plaats daarvan zullen de natuurlijke microben die al op hun lichaam rondhangen het harde werk doen om nare geurtjes weg te houden. En de schoenen van je kinderen? Die bestrijden de stank op natuurlijke wijze, de hele zomer lang.  

Wij noemen het Eco Anti-Odor. En je vindt de pesticiden vrije binnenzolen in al onze kinderschoenen, en ook in de schoenen voor volwassenen!

Natuurlijk kunnen kinderschoenen tegen het einde van een lange zomer nog steeds gaan stinken. Maar we doen dit al een tijdje. Daarom hebben we een paar professionele tips en trucs voor het schoonmaken van sandalen. Mocht je geen tijd hebben, hier zijn de hoogtepunten: 

  1. Alle KEEN watersandalen kunnen gewassen worden in de wasmachine! Echt niet, zou je zeggen? Jazeker. Onze watersandalen voor kinderen kunnen gewassen worden in de wasmachine met koud water en een mild wasmiddel. 
  2. Eerlijk gezegd is #1 onze beste tip ooit. Zorg er gewoon voor dat je ze aan de lucht laat drogen. En sandalen die niet van leer zijn, drogen in direct zonlicht is nóg beter, omdat uv-stralen bacteriën doden. 
  3. Maar vergeet niet, het geldt alleen voor onze sandalen. Andere (kinder-)schoenen kunnen andere reinigingsregels hebben. Je vindt het op de productdetailpagina's van onze schoenen. 

Wij zijn van mening dat de zomerschoenen van kinderen nat, vies en modderig moeten worden. Zo niet, dan hebben hun zomerdagen meer "buiten" nodig. Dus laat ze vermaken in je achtertuin en daarbuiten, neem ze mee op avontuur en weet dat onze schoenen met Eco Anti-Odor een klein stapje zijn dat je kunt doen om onze planeet (en de voeten van je kinderen) te ontgiften. Ouderschap is een peulenschil. 

* Bijen zijn meesterbestuivers en laten onze planten, bloemen en voedsel groeien. Zoals je misschien weet, sterven ze momenteel in alarmerend tempo, vooral vanwege klimaatverandering, verlies van leefgebied en insecten dodende pesticiden die worden gebruikt in de landbouw. We willen niet dat onze producten deel uitmaken van dit grote probleem. 

Terug naar blog